Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bananowiec pod kruszonką"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 129
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 206
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 75
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 129
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 206
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 75
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Składniki
Przygotuj kruszonkę: 10 dag półmiękkiego masła, 20 dag mąki, miód i 1 op. cukru wanil. włóż do miski. Mikserem z końcówkami w kształcie haka mieszaj do czasu, aż powstaną grudki. Naczynie wstaw do lodówki.
Pozostałe miękkie masło utrzyj na jasny krem, dosypując powoli resztę cukru, a pod koniec dodając sól i drugi cukier waniliowy. Nie przerywając ucierania, wbijaj po 1 jajku (kolejne dodaj dopiero, gdy pierwsze całkowicie połączy się z masą).
Pozostałą mąkę wymieszaj z kakao, proszkiem do pieczenia i orzechami. Dodaj do ciasta, zmiksuj. Banany obierz, skrop sokiem cytrynowym i rozgnieć widelcem na piure, wymieszaj z ciastem.
Keksówkę (30x11 cm) natłuść i wysyp bułką tartą. Napełnij ciastem. Posyp równomiernie kruszonką. Piecz ok. 85 min w 175 st.Źródło: Tina