Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, łatwe i szybkie
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10536
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 903
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4917
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 843
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10536
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 903
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4917
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 843
Składniki
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia lub folią. Z litra mleka odlewamy 3/4 szklanki, resztę gotujemy. Do 3/4 szklanki mleka wsypujemy 3 budynie oraz cukier, dokładnie miksujemy. Wlewamy na gotujące się mleko. Ugotowany budyń studzimy
Masło lub margarynę w temperaturze pokojowej miksujemy na gładką masę. Dodajemy po łyżce zimnego budyniu, i miksujemy. Krem mamy gotowy :-)
Dno blaszki wykładamy herbatnikami. Masę dzielimy na 2 części. Pierwszą część wykładamy na herbatniki i delikatnie rozsmarowujemy.na masę dajemy pokrojone w plasterki banany.Na banany wykładamy drugą warstwę herbatników, i znów dajemy na nie drugą część masy oraz banany.Tym razem banany smarujemy sokiem z cytryny.
Ciasto wsadzamy do lodówki na około 1 godzinkę 2 Galaretki pomarańczowe rozpuszczamy w 750ml wrzątku. Studzimy. Gdy galaretka zacznie tężeć wylewamy ją na ciasto. Ciasto zostawiamy na noc w lodówce.