Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bananowiec na herbatnikowym spodzie"
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 31
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 722
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3853
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 436
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2294
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 31
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 722
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3853
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 436
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2294
Składniki
Ciasteczka pokrusz (wałkiem lub w blenderze). Wymieszaj ze stopioną, ostudzoną margaryną. Masę wyłóż na dno tortownicy. Schłodź w lodówce.
Żółtka utrzyj z cukrem na parze (miskę z żółtkami wstaw do większego naczynia z gotującą wodą). Ubijając, wlej nektar bananowy. Żelatynę namocz w niewielkiej ilości wody. Podgrzej i rozpuść. Porcjami wlej do żółtek i wymieszaj. Ostudź masę.
Obierz i rozgnieć banany. Skrop sokiem z cytryny, aby owoce nie ściemniały. Ubij na sztywno śmietanę kremówkę. Do masy żółtkowej dodaj serek, banany oraz 3/4 porcji śmietany. Wyłóż masę na herbatniki. Wstaw do lodówki, aby ciasto stężało.
Przed podaniem udekoruj resztą śmietany. Oprósz ciasto posypką czekoladową i połóż plasterki banana.
<strong>Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z Barwina</strong>
Czas: 50 min l Cena por.: 1,50 złŹródło: Bella Relaks