Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
niezapomniany smak, zero wysiłku, uzależnia:)
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 197
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 149
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 197
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 149
Składniki
Śmietanę przelać do miski i przygotować tortownicę.
Biszkopty zamoczyć w śmietanie z jednej strony (górnej) i ułożyć na tortownicy pierwszą ich warstwę.
Banany pokroić w grubsze plasterki i położyć na warstwę biszkoptów.
Następnie nałożyć drugą warstwę biszkoptów tym razem zamoczonych dwustronnie i ponownie przełożyć bananami. I tak aż wystarczy nam miejsca w tortownicy. Mnie zazwyczaj wychodzą 3 warstwy biszkoptów.
Na koniec przyozdobić górę ciasta pozostałymi bananami i zalać galaretką- smak nie gra roli:) Smacznego!