Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto lubi bananowe ciasto to zapraszam do zrobienia.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 47
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 47
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
CIASTO: Jajka wbijamy do miski i dokładnie ubijamy z cukrem. Stopniowo wsypujemy mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia. W trakcie ubijania dodajemy olej. Gdy ciasto będzie jednolite, wylewamy je na blachę i pieczemy około 35 minut w 180 st. Po upieczeniu studzimy i przekrajamy na pół.
KREM: Galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Gdy zacznie tężeć, miksujemy z jogurtem i pokrojonymi bananami.
Biszkopt przekładamy kremem.