Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto całkiem nowe, ale pyszne i szybkie w przygotowaniu.
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20251
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 170
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2268
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20251
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 170
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2268
Składniki
Galaretki cytrynowe rozprowadzić w dwóch szkl. wody gorącej. Wystudzić. Tortownicę wyłożyć biszkoptami. Banany obrać, cztery zetrzeć na tarc, a jeden pokroić w plasterki- pozostawić do dekoracji. Galaretkę pomarańczową rozpuścić w 1 szkl gorącej wody, wystudzić.
Żółtko utrzeć z masłem i cukrem pudrem, połączyć z galaretkami cytrynowymii bananami. Masę wyłożyć do tortownicy. Wstawić do lodówki na 1 godz. Udekorować bananem w pl astrach. Galaretkę pomarańczową wylać na masę. Odstawić do zastygnięcia.