Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1568
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 82
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1568
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 82
Składniki
2 szklanki mleka wlać do rondelka + 1 szklanka mleka rozrobić z dwoma budyniami, dodać 3 łyżki cukru do mleka, gdy mleko z dwóch szklanek się zacznie gotować dodać mleko z budyniem i chwilę gotować cały czas mieszając,
Masło utrzeć robotem i dodawać po łyżce budyniu, na końcu wycisnąć łyżeczkę soku z cytryny.
Następnie na blaszce układamy herbatniki, masę budyniową podzielić na 3 części 1 warstwa = jasne herbatniki + karmel + masa budyniowa 2 warstwa = ciemne herbatniki + karmel + masa budyniowa 3 warstwa = ciemnie herbatniki + karmel + masa budyniowa 4 warstwa = tylko jasne herbatniki bez niczego
Na ostatniej warstwie układamy pokrojone w plasterki banany
Na koniec wylewamy tężejąca galaretkę (2x galaretki + 3szkl wody)