Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 191
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 171
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 191
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 171
Składniki
Banany umyj, obierz, rozgnieć widelcem. Masło utrzyj na puszystą masę, dodaj cukier i banany, wymieszaj. Wbij jajka, utrzyj na puszystą masę. Dodaj mąkę, szczyptę soli, proszek do pieczenia. Wszystko delikatnie wymieszaj.
Ciasto przełóż do formy posmarowanej tłuszczem . Piecz około 50 minut w temperaturze 160–170°C. Po wyjęciu z pieca możesz je posypać cukrem pudrem. Ciasto przechowuj zawinięte w ściereczkę.
Czas: około 1,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień