Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1562
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 101
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 69
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 58
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1562
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 101
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 69
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 58
Składniki
Piekarnik rozgrzac do 180stC. Cukier, wode, sok z cytryny, miod i laske cynamonu gotowac na wolnym ogniu do powstania syropu. Odlozyc okolo lyzke orzechow pistacjowych a reszte wymieszac z orzechami wloskimi, migdalami. i cynamonem. Na blacie roboczym rozlozyc arkusz ciasta i posmarowac roztopionym maslem. Posypac orzechami, nalozyc kolejny arkusz i rowniez posmarowac maslem i posypac orzechami. Zrolowac ciasno i ulozyc na wysmarowanej maslem formie. Powtorzyc czynnosc z reszta ciasta i orzechow.
Piec na zloty kolor. Nastepnie polac przestudzonym syropem i posypac orzechami pistacjowymi.