Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babka z wiśniami"
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 27
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 334
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 4046
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 27
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 334
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 4046
Składniki
Przepis przysłała Zofia Bieniek-Pytlak ze Starachowic
Ciasto: jajka utrzyj z cukrem i szczyptą soli. Ucierając, wsyp mąkę, budynie i proszek do pieczenia. Dodaj śmietanę, wymieszaj. Formę natłuść, posyp bułką tartą. Wlej ciasto. Piecz godzinę w temp. 180°C.
Polewa: sok z wiśni, masło, cukier i kakao włóż do rondelka. Podgrzewaj na małym ogniu, mieszając, aż powstanie gęsta polewa. Wiśnie włóż do drugiego garnka, dodaj cukier, gotuj, aż sok odparuje.
Babkę wyjmij z formy, rozsmaruj polewę. Udekoruj ostudzonymi wiśniami.
<strong>Czas przygotowania 75 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie