Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marcepan to nic innego jak przetworzone migdały. Stanowi to doskonały dodatek to wielu ciast. Nie inaczej jest i tym razem. Babka z marcepanem to doskonała propozycja na szybki pieczony deser. Zasmakuje to zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Moim zdaniem to ciasto nie tylko jest łatwe i pyszne, ale nie jest trudne w przygotowaniu.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 223
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 521
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 223
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 521
Składniki
Białka oddzielam od żółtek. Żółtka ubijam z cukrem na puszystą masę. Dodaję miękkie masło. Ubijam. Dodaję mąkę, proszek do pieczenia, mielone migdały i aromat. Miksuję. Masę marcepanową kroję na kawałki. Obsypuję mąką. Dodaję do masy. Mieszam. Białka ubijam na sztywno. Dodaję do masy. Mieszam. Ciasto przelewam do keksówki wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Piekę około 50 minut w 180 stopniach. Studzę. Wystudzone ciasto dekoruję cukrem pudrem.