Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowicie puszysta i wilgotna w środku babka z jabłkami. Uda się każdemu i za każdym razem. Babkę z tego przepisu można upiec w specjalnej formie i podać na święta lub przelać do keksówki i serwować na co dzień jako smakołyk do kawy.
szklanka 250 ml, mikser, forma na babkę
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 733
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 87
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 206
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 733
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 87
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 206
Składniki
Jajka wbij do miski, dodaj cukier i szczyptę soli. Składniki zmiksuj na puszystą masę.
Do masy jajecznej dodaj jogurt naturalny, olej, mąkę i proszek do pieczenia. Składniki zmiksuj do połączenia.
Jabłka umyj i obierz ze skórki. 2 jabłka zetrzyj na tarce, 3 pokrój w drobną kostkę. Owoce przełóż do ciasta. Składniki wymieszaj.
Formę na babkę natłuść masłem i oprósz mąką. Ciasto przelej do formy. Babkę piecz w temperaturze 175 stopni (grzałka góra-dół) przez godzinę (do suchego patyczka).
Babkę z jabłkami wystudź, wyjmij z formy. Przed podaniem oprósz cukrem pudrem.