Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 64
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 2728
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 241
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5395
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 64
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 2728
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 241
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5395
Składniki
Drożdże rozrobić w połowie mleka. Żółtka utrzeć z cukrem. Białka ubić na sztywną pianę. Do mąki dodać drożdże, żółtka, roztopiony tłuszcz, resztę mleka, cukier wanilinowy, rodzynki i sztywną pianę z białek. Wyrobić ciasto, odstawić do wyrośnięcia ok. 45 minut. Blachę o średnicy 23 cm wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wyrośnięte ciasto przełożyć do formy. Piec w temp. 180°C przez 50 minut.