Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babka ucierana z morelami"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 898
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 170
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 612
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 898
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 170
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 612
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Margarynę utrzyj wraz z cukrem. Ciągle ucierając, kolejno wbij jajka. Obie mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Porcjami wsyp do ucieranej masy. Dodaj kwaśną śmietanę. Wszystkie składnik utrzyj mikserem.
Morele umyj, wytrzyj, rozetnij. Wyjmij pestki, miąższ pokrój w kostkę. Owoce wymieszaj z przygotowanym ciastem. Foremkę z kominkiem posmaruj tłuszczem. Oprósz tartą bułką. Napełnij ciastem.
Babkę wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. Piecz około 50 minut. Jeszcze ciepłą babkę posyp cukrem pudrem.Źródło: Tina