Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybszej babki w przygotowaniu nie znam. Jest wilgotna, puszysta i obłędnie smakuje z likierem o smaku tiramisu.
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3710
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 808
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3710
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 808
Składniki
Jajka miksujemy na puszystą masę. Stopniowo dosypujemy cukier. Gdy się połączą wlewamy olej. Miksujemy na wolnych obrotach. Następnie dolewamy likier i ponownie miksujemy do połączenia się składników. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Partiami dosypujemy do masy, miksujemy na wolnych obrotach do uzyskania gładkiego ciasta. Formę do babki smarujemy masłem. Wylewamy gotową masę. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170*C. Pieczemy przez 50 minut. Wyjmujemy z piekarnika, studzimy. Odwracamy na talerz. Obsypujemy cukrem pudrem.