Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
babka to ciasto, do którego wracam, kiedy znudzą mi się wszelkie kremowo-śmietanowe wypieki
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 104
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 128
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 104
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 128
Składniki
1. margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po 1 jajku, dalej ucierać, 2. ucierając dodawać przesianą z proszkiem mąkę, śmietanę, olej i aromat, 3. formę wysmarować tłuszczem i wysypać tartą bułką, wylać połowę ciasta, do pozostałego dodać kakao, wymieszać, wyłożyć na ciasto jasne, 4. wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 40 min w 175 st, przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest upieczone, przed podaniem posypać cukrem pudrem smacznego