Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczka jest mięciutka i bardzo, bardzo smaczna. Serdecznie polecam.
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 70
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 198
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 105
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 70
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 198
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 105
Składniki
Białka oddzielić od żółtek i ubić mikserem na sztywno ze szczyptą cukru. W oddzielnym naczyniu dokładnie wymieszać trzepaczką żółtka z cukrem, ekstraktem waniliowym i olejem. Następnie dodać starta marchewkę i nadal mieszać. Dodawać powoli przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Następnie wrzucić orzechy i wszystko dokładnie wymieszać. Na koniec delikatnie wmieszać ubite białka. Całą masę przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wymiary keksówki 10x30 cm. Piec w nagrzanym piekarniku w 180 st. C. 45-50 minut. Sprawdzać patyczkiem czy babka już się upiekła. Po upieczeniu i wystudzeniu polać polewą utartą z soku z cytryny i cukru pudru. Przyozdobić orzechami.