Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babka malinowa"
Ryż smażony z jajkiem jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni chińskiej,...
Odsłon: 24
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 86
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7179
Polecam.
Odsłon: 1748
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 97
Ryż smażony z jajkiem jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni chińskiej,...
Odsłon: 24
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 86
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7179
Polecam.
Odsłon: 1748
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 97
Składniki
Jajka wybij do miski, wsyp cukier, ubijaj do momentu powstania puszystej masy. Wsyp mąkę i proszek do pieczenia, wlej olej. Dokładnie wymieszaj. Dodaj maliny i cukinię, delikatnie wymieszaj.
Foremkę (najlepiej keksówkę) natłuść, posyp bułką tartą. Wlej ciasto, wyrównaj. Piecz około 40 minut w temp. 180°C.
<strong>Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej</strong>
Czas przygotowania: 55 min, ilość porcji: 8, cena za porcję: 0,90 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie