Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaleta - jeszcze nie słyszałam,żeby komus sie nie udała! W dodatku jest pyyyszna!!!
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 139
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 264
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 372
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 108
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 139
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 264
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 372
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 108
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Składniki
Mak przepłukać i porządnie sparzyć wrzątkiem (kilka razy zmieniając wodę). Przemielić przez maszynkę lub zmielić w malakserze.
Na patelni rozpuścić margarynę i smażyć na niej mak,aż wchłonie cały tłuszcz. Mak powinien po smażeniu mieć ciemny kolor.
W dużej misce zmiksować całe jaja z cukrem i aromatem do uzyskania puszystej konsystencji.
Do masy jajecznej dodać (cały czas miksując) ocet,porcjami mąkę z proszkiem do pieczenia i na końcu,też porcjami usmażony mak.
Formę babkową z kominkiem wysmarować dwoma łyżkami margaryny i wysypać bułką tartą. Wlać masę.
Babkę piec około godziny w temp. 180 stopni. Po ostudzeniu można polać polewą z białej czekolady,lub lukrem. Smacznego :)