Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Myślę, że jest wiele osób, które lubią takie łyse, gładkie ciasta. Ta babka taka jest. Bez dodatków, tylko oprószona cukrem pudrem. O delikatnym zapachu wanilii.
babownica
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1277
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27507
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 183
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 208
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1277
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27507
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 183
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 208
Składniki
Jajka wybić do miseczki i porządnie roztrzepać. Najlepiej mikserem. Dodawać porcjami cukier i cukier waniliowy. Utrzeć na puch. Dodać majonez, a następnie olej rzepakowy. Teraz kolej na mąki wymieszane razem i wymieszane z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelać do formy wysmarowanej masłem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 min. ( do suchego patyczka ). Wystudzone ciasto oprószyć obficie cukrem pudrem. Smacznego.