Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowa babka jogurtowa ze świeżymi morelami i śliwkami. Ciasto mieszamy rózgą, na wierzch układamy owoce i do pieca. Mała porcja, w sam raz na jeden podwieczorek.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 605
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 154
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 163
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 123
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 605
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 154
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 163
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 123
Składniki
Owoce myjemy, osuszamy, pozbawiamy pestek i kroimy na ćwiartki. Do dużej miski wbijamy jajka, wsypujemy cukier i cukier wanilinowy oraz szczyptę soli. Ubijamy całość rózgą około minuty.
Następnie wlewamy olej i jogurt, krótko mieszamy. Przesiewamy mąkę i proszek do pieczenia. Wszystko mieszamy rózgą tylko do połączenia składników.
Ciasto przekładamy do keksówki o wymiarach 25x11 cm, wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównujemy i układamy na wierzchu owoce, lekko je wciskamy w ciasto, następnie posypujemy owoce cukrem i cynamonem.
Wstawiamy babkę do piekarnika. Pieczemy w temp. 180 °C ok. 50 min. (do suchego patyczka), na funkcji góra – dół, bez termoobiegu. Upieczone ciasto wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia. Babeczka jogurtowa gotowa!