Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 587
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 137
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 145
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 106
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 587
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 137
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 145
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 106
Składniki
Masło utrzyj z 250 g cukru. Ubij białka ze solą. Żółtka i cukier waniliowy dodaj do masła z cukrem. Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia i na przemian z mlekiem dodawaj do utartych z cukrem i masłem żółtek, mieszając. Dodaj pianę z białek i wymieszaj. Ciasto podziel na połowy. Do jednej dosyp kakao i pozostały cukier.
Formę natłuść i wysyp bułką tartą. Nałoż jasne ciasto, a na nie ciemne. Piecz 80 min w 180 st. C. Po wystudzeniu ozdób lukrem oraz płatkami migdałowymi.