Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
najłatwiejsze z łatwych, ucierane ciasto z dodatkiem owoców
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 164
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 73
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1136
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 164
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 73
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1136
Składniki
Wszystkie składniki ciasta (powinny być w temperaturze pokojowej) dokładnie wymieszać mikserem.
Formę keksówkę (10x20 cm) wysmarować masłem i wysypać mąką. 3/4 ciasta wyłożyć do formy, na wierzchu ułożyć maliny, zalać resztą ciasta.
Piec w temperaturze 170 stopni przez 50-60 minut (do suchego patyczka).
Cukier puder wymieszać z sokiem z cytryny. Lukrem polać ostygnięte ciasto.