Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna babka na świąteczny stół
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 687
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16800
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 116
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 687
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16800
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 116
Składniki
Jajka ubij na puszystą masę z cukrem i szczyptą soli, dodaj olej, jogurt, wymieszaj, następnie mąkę przesianą z proszkiem i cappuccino. Formę na babkę z kominem posmaruj masłem i posyp bułką tartą. Przelej babkę.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. Piec około 35 minut lub do suchego patyczka.
Babkę po upieczeniu posyp cukrem pudrem lub możesz polać polewą czekoladową.
Babkę możesz również upiec w keksówce.