Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas na Wielkanocne wypieki,polecam więc tą szybką i smaczną babkę
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
Formę do babki wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą
Całe jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym,dodać mąkę,proszek do pieczenia,olej i mleko,wymieszać.Wylać do formy.Trochę ciasta zostawić i dodać do niego kakao,wymieszać i wylać na białe ciasto.Piec w temp.180-200 stopni.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub polać polewą