Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwe i szybkie w wykonaniu ciasto. Jest pyszne, ma ciekawy, bananowy smak. Do ciasta można dodać rodzynki czy orzechy. Ja dodałam borówki. Polecam.
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 288
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 51
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 48
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 91
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 288
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 51
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 48
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 91
Składniki
Banany obieramy ze skórek, rozgniatamy drobno widelcem i wrzucamy do miski. Wlewamy do nich olej. Dodajemy jajko i cukier. Mieszamy. Następnie do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia i sodę. Miksujemy wszystko razem, aż uzyskamy gładką masę. Dodajemy borówki – kilka zostawiamy, dodajemy je na wierzch ciasta w formie, mieszamy delikatnie łyżką. Przelewamy ciasto do przygotowanej blaszki może by być forma na babkę czy keksówka (natłuszczona olejem lub wyłożona papierem do pieczenia). Ciasto pieczemy przez około 50 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 170 °C.