Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5238
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 79
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5238
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 79
Składniki
Masło utrzyj cukrem, cukrem waniliowym i solą. Kolejno domieszaj jajka. Dobrze utrzyj mikserem. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj z proszkiem budyniowym.
Porcjami dosyp do ucieranej masy maślanej i wlej mleko. Ponownie utrzyj mikserem.
Banany obierz, pokrój na kawałeczki, skrop sokiem z cytryny i dodaj do ciasta. Formę z kominkiem posmaruj tłuszczem. Oprósz mąką. Nałóż przygotowane ciasto.
Babkę wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175oC. Piecz około godziny. Gotową babkę studź 10 minut w foremce.
Potem ciasto wyjmij, przełóż na kratkę kuchenną i pozostaw do całkowitego wystudzenia. Oprósz cukrem pudrem.Źródło: Naj