Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pachnące piernikiem babeczki. Owinęłam je w celofan i każdy z moich znajomych otrzymał taką pod choinkę :)
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2142
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 221
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20994
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2142
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 221
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20994
Składniki
Z podanych składników wyjdzie 12 dużych babeczek. Przygotuj dwa osobne naczynia. W jednym wymieszaj suche składniki, czyli przesianą mąkę z proszkiem i sodą, cukier, kakao, cynamon, przyprawę do piernika. W drugim naczyniu wymieszaj składniki mokre, czyli miód, mleko, olej, jaja. Mokre składniki wlej do suchych, wymieszaj łyżką lub silikonową szpatułką. Dodaj powidła śliwkowe i wymieszaj z ciastem. Masa jest troszkę gęsta, taka ma być. Łyżką przełóż ciasto do foremek. Piecz 20-25 minut w 180* opcja dół.