Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki z kawałkami gorzkiej czekolady to idealny wypiek dla wszystkich zabieganych. Wystarczy, że połączysz wszystkie składniki ze sobą, ciasto przełożysz do papilotek i wstawisz na 30 minut do piekarnika. Prawda, że proste? Te pyszne babeczki możesz przygotować bez użycia miksera. Do połączenia składników świetnie sprawdzi się rózga kuchenna, ale jeśli jej nie masz, nic się nie martw. Mokre składniki rozkłóć za pomocą widelca i wymieszaj z suchymi za pomocą drewnianej łyżki. W przepisie użyliśmy białego cukru, jednak z powodzeniem możesz zastąpić go dowolnym słodzikiem. Wybierając ksylitol, dodaj go dokładnie tyle samo, ile cukru. Jeśli sięgniesz po erytrol, zamiast 100 g, wsyp 130.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 438
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12702
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 94
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 438
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12702
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 94
Składniki
Mąkę pszenną przesiej wraz z proszkiem do pieczenia do miski. Dodaj cukier i wymieszaj.
W dużej misce zmiksuj ze sobą wodę, jajka, olej i pastę waniliową.
Połącz razem mokre i suche składniki. Dodaj dropsy czekoladowe i całość wymieszaj.
Gotową masę przełóż do papilotek (do ¾ ich wysokości). Babeczki piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 30 minut.