Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam, dzisiaj u mnie znowu jesiennie, a jak jesiennie to i dynia. Tym razem również na słodko. Dodatkiem do niej jest gorzka czekolada. Ciasto jest niezwykle aromatyczne, puszyste i wilgotne. Zapraszam :)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Składniki
W jednej misce roztrzepać jajka, a następnie dodać mleko, olej i startą dynię. Wszystko dokładnie wymieszać. Do drugiej miski przesiać obie mąki, proszek do pieczenia, cynamon i imbir. Dodać również pokrojoną w kostkę gorzką czekoladę i szczyptę soli. Następnie do mokrych składników dodać sypkie i delikatnie wymieszać do połączenia składników. Tak przygotowaną masę przełożyć do formy na muffinki wyłożonej papilotkami. Babeczki piec w temp. 180 stopni przez ok. 20-25 min.
Smacznego !
:)