Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty do zrobienia deser, do niedzielnej filiżanki kawy lub dla niespodziewanych gości. Babeczki są dekorowane masą śmietankową z mascarpone z dodatkiem wiśni.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 41
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 60
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 59
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 998
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 227
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 41
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 60
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 59
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 998
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 227
Składniki
1. Zaczynam od przygotowania ciasta, jajka miksuję z cukrem, następnie wlewam stopniowo mleko i olej. Miksuję 5 minut. 2. Do masy jajecznej wsypuję mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mieszam łyżką. 3. Masę wylewam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku 20 minut w 180° C.
4. Ciasto po upieczeniu studzę, wycinam kółka około 5 cm, pozostałe ciasto kruszę.
5. Wiśnie odmrażam na sitku, żeby odsączyć wodę. 6. Śmietanę ubijam razem z cukrem pudrem oraz mascarpone. 7. Masę umieszczam w rękawie do dekorowania i wyciskam jedną warstwę na wierzch każdego krążka ciasta.
8. Następnie na środku masy umieszczam po jednej wiśni i ponownie wyciskam masę.
9. Każdą babeczkę obsypuję pokruszonym ciastem.
10. Gotowe. 11. Smacznego.