Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Babeczki miodowe ze śliwkami"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 14
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 84
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 98
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 14
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 84
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 98
Składniki
<strong>Przepis przysłała Paulina Murowana z Klonowa</strong>
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Dodaj cukier puder, żółtka i margarynę, zagnieć gładkie ciasto. Owiń w folię spożywczą, włóż do lodówki na godzinę. Śliwki umyj, wyjmij pestki, pokrój na kawałki, posyp cukrem waniliowym i mielonymi goździkami, odstaw na kwadrans w chłodne miejsce.
Ciasto rozwałkuj, wytnij kółka. Wylep nimi wyłożone papi lotkami lub natłuszczone foremki do babeczek. Na każdej ułóż kawałki śliwek. Posyp płatkami migdałowymi (lub posiekanymi migdałami). Kilka łyżek miodu lekko podgrzej, polej owoce.
Piecz około 20 minut w temp. 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie