Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche babeczki z mąki amarantusowej i pełnoziarnistej z owocowym nadzieniem i kruszonką
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4780
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 872
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4780
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 872
Składniki
Mąkę amarantusową i pszenną przesiewamy i mieszamy dokładnie ze sobą. Do mąki dodajemy posiekane na kawałki masło lub margarynę oraz żółtka i śmietanę. Szybko łączymy składniki. Ciasto odstawiamy do lodówki na minimum godzinę. W tym czasie kroimy śliwki na mniejsze kawałki i posypujemy je cynamonem i ewentualnie cukrem.
Ciastem wylepiamy foremki posmarowane odrobiną oliwy z oliwek. Układamy śliwki, a na wierzch ścieramy na tarce pozostałe ciasto. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok. 35 minut. Po ostudzeniu można posypać cukrem pudrem.