Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i tanie ciasto z rabarbarem polecam
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 392
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 10561
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 54
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 392
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 10561
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 54
Składniki
Z maki i pozostałych składników zagniatam ciast i dzielę na pól
Rabarbar obieram kroję drobno i smarze jak drzem z cukrem i na koniec dodaję żel do dżemu i odstawiam do ostygnięcia
Połowę ciasta wykładam do blaszki 24 cm na nie wykładam wystudzony dżem rabarbarowy i resztę ciasta skubię na wierzch i wstawiam do nagrzanego piekarnika piekę ok 40 minut w 200 stopniach bez termo obiegu na środkowej półce
Upieczone ciasto posypuję cukrem pudrem odstawiam do całkowitego ostygnięcia i kroję i zajadam życzę smacznego ,po dokładne wykonanie zapraszam na film