Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Korzenny aromat w połączeniu ze słodkimi śliwkami tworzy super ciasto o niezwykłym smaku. Szybkie do zrobienia na dużą formę.
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3210
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 319
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3210
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 319
Składniki
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i przyprawą. Miękkie masło ucieramy ze słodzikiem/cukrem.
Do masła dodajemy stopniowo mąkę oraz jajka, cały czas ucierając dolewamy na koniec mleko.
Masę przelewamy do formy (35x25) wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch wciskamy śliwki przekrojone na pół i pozbawione pestek. Pieczemy 60 minut w 180 stopniach.