Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Aromatyczne ciasto marchewkowe"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3121
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 232
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3121
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 232
Składniki
Owoce posiekaj i dodaj do mleka sojowego. Wstaw do lodówki na ok. 30 minut. Marchewki obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Połącz z wiórkami, namoczonymi bakaliami (wlewając pozostałe mleko), sokiem z cytryny, olejem, orzechami, sezamem, pestkami dyni i łyżką octu. Mąkę przesiej z cynamonem, proszkiem do pieczenia, sodą, szczyptą soli.
Wymieszaj, połącz z resztą. Ciasto piecz 40–50 minut w temperaturze 180 stopni C. Po ostudzeniu udekoruj np. musem z mascarpone (serek zmiksuj z 2 łyżkami mleka i szczyptą stewii) i skórką pomarańczową.
• 70 minut • dla 4 osób • cena ok. 16 złŹródło: Show