Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 83
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 267
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1056
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 23
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1484
Brownie to klasyka, czekoladowych ciast, która sprawdza się z każdej okazji....
Odsłon: 33
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 83
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 267
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1056
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 23
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1484
Brownie to klasyka, czekoladowych ciast, która sprawdza się z każdej okazji....
Odsłon: 33
Składniki
Bakalie zalej brandy i odstaw na 12 godzin. Masło utrzyj z cukrem białym i brązowym. Wbij jajka. Wsyp mąkę przesianą z cynamonem i przyprawą do piernika. Wrzuć bakalie. Dodaj bułkę tartą i mleko. Wymieszaj.
Przygotuj 8 lnianych ściereczek. Zanurz je we wrzątku, dobrze odciśnij i oprósz mąką. Na ściereczki nałóż porcje ciasta. Brzegi ściereczek unieś, zwiąż ponad ciastem. Mieszki włóż do wrzącej wody. Gotuj 4-5 godzin.
Potem pudding wystudź i włóż do lodówki na 2 tygodnie (a jeszcze lepiej na miesiąc). Przed podaniem pudding podgrzewaj jeszcze 45 minut we wrzącej wodzie. Odcedź i wyjmij ze ściereczek. Serwuj np. z sosem waniliowym.Źródło: Naj