Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Amerykański tort"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 51
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 103
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 337
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 51
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 103
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 337
Składniki
Piekarnik rozgrzej do temp. 180 st. Mąkę przesiej do miski razem ze szczyptą soli. Dodaj jedną szklankę cukru, cukier waniliowy, sodę oczyszczoną oraz czerwoną posypkę cukrową.
W osobnym naczyniu utrzyj na puszystą masę 12,5 dag miękkiego masła. Dalej ucierając, wbijaj po jednym całym jajku. Porcjami wsypuj sypkie . Wlej połowę maślanki (naturalnej). Utrzyj całość na gładką masę. Wlej resztę maślanki oraz łyżkę octu. Połącz .
Przygotowane ciasto na czerwony biszkopt przelej do wyłożonej pergaminem tortownicy. Wstaw do piekarnika. Piecz około 40 min (lub do tzw. suchego patyczka). Przestudź, przekrój na 3 blaty. Ewentualne okruszki odłóż do dekoracji tortu.
Serek zmiksuj na krem z pozostałym masłem i cukrem. Odstaw do lodówki na 30 minut. Blaty przekładaj dżemem (np. z wiśni) i serowym kremem. Wierzch ozdób resztą kremu, okruchami biszkoptu i orzechami.
czas ok. 70 min; porcja – 370 kcal, cena 2,10 złŹródło: Świat kobiety