Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Agrestowe kołaczki twarogowe"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 259
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 35
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 84
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 259
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 35
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 84
Składniki
Mąkę przesiej z cukrem pudrem. Dodaj twaróg, szczyptę soli, skórkę z cytryny i ugnieć twardsze ciasto. Odstaw na 30 minut.
Kawałkami ciasta wypełnij foremki na tartaletki o średnicy 10 cm i odłóż na godzinę do lodówki. Ciasto w foremkach piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180°C przez ok. 15 minut.
Agrest oczyść, opłucz w letniej wodzie i odcedź. Twaróg wymieszaj ze śmietaną, jajkiem, miodem, cukrem wanilinowym i mąką ziemniaczaną. Rozsmaruj nadzienie w foremkach z podpieczonym ciastem i rozłóż na powierzchni agrest.
Kołaczki posyp jeszcze płatkami migdałowymi i dopiecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 °C przez 30 minut.
Czas przygotowania: 60 minut. Cena porcji: ok. 4,5 zł. Kalorie: porcja 384 kcalŹródło: Na żywo