Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 558
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 57
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 37
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 558
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 57
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 37
Składniki
Biszkopt jasny -Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąki zmieszane z proszkiem i lekko wymieszać . Wylać na formę. Piec w temp. 160-180 około 25 minut.
Biszkopt ciemny- Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąki zmieszane z proszkiem i kakao lekko wymieszać . Wylać na formę. Piec w temp. 160-180 około 25 minut. Po upieczeniu wyciąć kółka w biszkopcie.
Masa -Miękkie masło utrzeć na pulchną masę dodawać po trochę adwokat całość dokładnie połączyć.
Przełożenie ciasta: Jasny biszkopt – połowa masy adwokatowe – biszkopt ciemny z dziurkami – reszta masy adwokatowej wkładać w dziurki – ubita na wierch ubita na sztywno śmietana kremówka (do ubijanej masy kremówki dodać 2 łyżki rozpuszczonej żelatyny) – posypać startą czekoladą CIASTO SCHŁODZIĆ W LODÓWCE