Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezawodne ciasto które zawsze wychodzi I przy tym smakuje obłędnie. Smacznego !!! Częstujcie się kochani
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 248
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 31
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 248
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 31
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Składniki
Odlewam pół szklanki mleka i mieszam w niej budynie , resztę mleka gotuje, następnie budyn wlewam do gotującego się mleka i dokładnie mieszam, odstawiam do przestygnięcia
Na dno formy układam krakersy, i smaruje kremem czekoladowym lub kajmakiem następnie układam kolejną warstwę krakersów.
Miksuję masło i powoli dodaje chłodny budyń po uzyskaniu gładkiej masy (można dosłodzic cukrem pudrem według uznania) wylewamy na formę i układamy kolejna warstwę krakersów.
Zimną śmietankę miksuje na wolnych obrotach do uzyskania sztywnej masy , międzyczasie dodaje łyżkę pudru, oraz śmietanfix i przez chwilę miksuję taka masę wykładam do formy i odstawiam na co najmniej 2godziny do lodówki. 2 kostki czekolady ścieram na tarce i sypie na wierzch ciasta