Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja wersja 3 bit. Pyszne, mięciutkie i słodziutkie ciacho!! Ciasto przeze mnie kombinowane bo w tym czasie nie miałam dostępu do internetu ale to był strzał w dziesiątkę!! :)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 93
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 93
Składniki
Biszkopt upiec i wystudzić. Masa budyniowa: Odlać trochę mleka do rozrobienia mąki. Do pozostałego mleka dodać margarynę oraz cukier i zagotować. Następnie dodać mleko z mąką. Energicznie wymieszać aby nie powstały grudki... Lekko przestudzoną masę wylać na biszkopt. Wyłożyć herbatniki na masę budyniową na to lekko podgrzaną masę krówkową, klejna warstwa herbarników. Pozostawić do wystudzenia Śmietanę kremówkę ubić na sztywno dodać cukier puder oraz śmietan-fix i jeszcze przez chwilkę miksować. Ubitą kremówkę wyłożyć na ciasto i odstawić na kilka godzin do lodówki. Dekoracja wg. siebie u mnie były wiórki czekoladowe Smacznego!