Śledź w śmietanie w nowej odsłonie

W tym odcinku Cooknij to! W zdrowym stylu Beata Śniechowska pokaże jakie dodatki idealnie skomponują się z klasycznym śledziem w śmietanie. Koniecznie wypróbujcie!

Śledź w śmietanie w nowej odsłonie

 

 

4 filety śledziowe
300 g gęstej śmietany
1 łyżka majonezu
sok z 1 cytryny
2 łyżki suszonej żurawiny
1/2 posiekana, duża cebula (w piórka)
1/2 jabłka (najlepiej szara reneta), pokrojone w kostkę
sól, świeżo mielony pieprz
koperek
różowy pieprz

Przygotowanie

Śledzie opłukać w zimnej wodzie, pokroić w kostkę o wymiarach ok. 4x4 cm.

Cebulę i jabłko przełożyć do miski, zalać sokiem z cytryny (otrzeć skórkę z cytryny), doprawić solą oraz pieprzem.

Dodać śmietanę, majonez, żurawinę i wymieszać.

Jabłko pokroić w kostkę. Do miski dodać śledzie, wymieszać.

Całość udekorować koperkiem i różowym pieprzem.

 

Pobierz bezpłaty ebook z przepisami na każdą porę roku!

Pobierz e-booka


Pobierz e-booka

Pobierz e-booka

Pobierz e-booka