Kotlety mielone z majonezem

Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy.

Kotlety mielone z majonezem

Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków.

Kotlety mielone na INTERIA.TV.

 

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego
  • 1 duża cebula
  • kawałek pora
  • 1 jajko
  • 1 bułka
  • mleko do namoczenia bułki
  • 1 łyżeczka majonezu

 

Sposób przygotowania:
Bułkę zalej odrobiną mleka i poczekaj aż pieczywo całkowicie wchłonie płyn. W tym czasie na patelni zeszklij pokrojoną w drobną kostkę cebulę, a następnie pora. Smaż warzywa aż zmiękną, następnie dodaj je do bułki. Następnie do namoczonej bułki z cebulą i potem, dołóż mięso, jajko i majonez. Całość przypraw solą, pieprzem i wędzoną papryką. Masę dokładnie wymieszaj, by stała się jednolita i odpowiednio napowietrzona. Następnie wydziel porcję (taką, jaka mieści się w dłoni) i formuj kotlety. Smaż na dobrze rozgrzanym oleju. Kotlety będą wyjątkowo soczyste i aromatyczne. Smacznego!

 

Konkurs: Zainspiruj się naszym serialem i wygraj sprzęt marki Ambition. Kliknij!

Zobacz także inne przepisy z naszego serialu. Kliknij >>

Pobierz bezpłaty ebook z najciekawszymi, świątecznymi przepisami

Pobierz e-booka


Pobierz e-booka

Pobierz e-booka

Pobierz e-booka

Kliknij prawym przyciskiem myszy i zaznacz "Zapisz element docelowy jako...", aby zapisać e-booka.