Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna, smaczna, pożywna.
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4819
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 947
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 231
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4819
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 947
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 231
Składniki
Z porcji rosołowej z solą, pieprzem, zielem i liściem ugotowac wywar. Wyjąc porcję, dodac cukier i blanszowac w nim umytą fasolkę przez ok. 10 minut. (Ja lubię w całości ale można ją połamac na mniejsze kawałki).
Wyjąc gotową fasolkę, do wywaru dodac warzywa starkowane na drobnej tarce do warzyw. Gotowac, przyprawic do smaku.
W tym czasie przygotowac klopsiki (wielkości kuleczek o średnicy ok. 1-1,5 cm) z mięsa, jaja i odciśniętej bułki. Można je ugotowac w rosole lub obsmażyc na złoto.
Gotową zupę zabielic śmietanką, wrzucic fasolkę.
Do talerzy nałożyc klopsiki, zalac zupą. Podawac gorące. Smacznego.