Zupa z cebuli i papryki

Zupa z cebuli i papryki
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Kochani, musimy pozbywać się tego, co w zamrażarce zalega. Tak było z wędliną, którą sami popełniliśmy. Zapraszamy na degustację „Własnych popełnień ;)” Zawsze warto eksperymentować.

Składniki

  • 3 cebule
  • 1 łyżka masła koziego
  • 1/2 strąka zielonej papryki
  • 1/2 strąka czerwonej papryki
  • 330 ml soku pomidorowego
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 2 marchewki
  • 4 ziemniaki
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 300 g ulubionej wędliny
  • bulion warzywny (około 1,2 litra)
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Cebule koimy w piórka.
    Papryki w paski.
    Smażymy na maśle razem, zalewamy bulionem, blendujemy. Dodajemy pokrojone marchewkami i ziemniaki, gotujemy kwadrans.
    Następnie dodajemy sok pomidorowy, pokrojoną w kostkę wędlinę i gotujemy pod przykryciem przez 20 min.
    Całość zabielamy śmietaną, solą i pieprzem.

Komentarze do przepisu (8)

SlodkoSlodka83 08 lutego
Super zupka :-)
slodkisentyment 08 lutego
Brzmi i wygląda bardzo smacznie :)
pelen_brzuszek 08 lutego
cudowności :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 3 cebule
  • 1 łyżka masła koziego
  • 1/2 strąka zielonej papryki
  • 1/2 strąka czerwonej papryki
  • 330 ml soku pomidorowego
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 2 marchewki
  • 4 ziemniaki
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 300 g ulubionej wędliny
  • bulion warzywny (około 1,2 litra)
  • sól, pieprz
Składniki