Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 87
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 194
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7984
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 87
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 194
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7984
Składniki
Brukselkę oczyścić ,opłukać ,głąby naciąć ma krzyż. Bulion zagotować ,włożyć brukselkę i gotować ok. 40 min. Kilka brukselek wyjąć z bulionu ,listki porozdzielać i odłożyć. Pozostałą brukselkę zmiksować z bulionem. Mięso pokroić w paski ,razem ze śmietaną dodać do zupy i krótko gotować. Zupę doprawić solą ,pieprzem i gałką muszkatołową. Parmezan zetrzeć. Papryczkę pokroić w drobną kostkę. Gorącą zupę wlać do talerzy ,każdą porcję posypać kostkami chilli i startym serem ,ozdobić listkami brukselki.