Zupa szparagowa

Zupa szparagowa
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Pyszna, sycąca i zdrowa zupka do zrobienia w kilka chwil.

Składniki

  • szparagi ok 6-8 szt
  • Mrożony groszek
  • 1-2 ziemniaki
  • Koperek
  • Jajka uhotowane na twardo
  • Wywar warzywny lub rosół

Przygotowanie

  1. Szparagi myjemy i odcinamy zgrubiałe końcówki. Jajka gotujemy na twardo. Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę. Koperek myjemy i szatkujemy. Szparagi kroimy na mniejsze części. Do gotującego się rosołu lub wywaru wrzucamy szparagi, groszek i ziemniaki. Gotujemy ok 10 min. Dorzucamy koperek i wyłączamy grzanie. Zupkę podajemy z pokrojonym jajkiem i kleksem śmietany lub jogurtu naturalnego. Smacznego!

Komentarze do przepisu (1)

pelen_brzuszek 26 maja
wygląda cudnie :)
Składniki
  • szparagi ok 6-8 szt
  • Mrożony groszek
  • 1-2 ziemniaki
  • Koperek
  • Jajka uhotowane na twardo
  • Wywar warzywny lub rosół
Składniki