Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 322
Polecam.
Odsłon: 779
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36346
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 443
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 322
Polecam.
Odsłon: 779
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36346
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 443
Składniki
Przebrany szczaw opłukać ,posiekać i dusić na maśle 8 min. Zalać bulionem i gotować 10 min. Mąkę dokładnie wymieszać z 4 łyżkami zimnej wody. Kiedy znikną grudki ,dodać 4 łyżki zupy ,wymieszać i wlać do reszty zupy. Gotować 5 min i połączyć ze śmietaną ,wcześniej rozbełtanej z paroma łyżkami zupy. Doprawić do smaku solą ,pieprzem oraz cukrem ,doprowadzić do wrzenia i podawać z pokrojonym w ćwiartki jajkiem.