Zupa pulpecikowa

Zupa pulpecikowa
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: asia67
bardzo dobra zupa, u mnie goście się zajadali

Składniki

  • na rosół: porcja rosołowa
  • marchewka, seler, por, sól, pieprz
  • na pulpety: mięso wp ok 60 dag
  • cebula
  • jajko
  • kasza manna 2 łyżki
  • sól, pieprz, sos sojowy
  • pomidory krojone 1 puszka
  • koncentrat pomidorowy
  • serek topiony 1 bloczek
  • oregano,

Przygotowanie

  1. 1. ugotować rosól,
    2. mięso zmielić, dodać jajko, mannę, przyprawy, można dodać posiekaną natkę, masę wymieszać, formować pulpeciki (wielkości orzecha), wrzucać partiami na gotujący rosól, gotować na wolnym ogniu ok 4-5 min, wyjąć z wywaru,
    3. do rosołu wlać pomidory, dodać koncentrat i pokrojony serek, gotować na wolnym ogniu ok 20 min, dodać oregano, doprawić (u mnie zupa była dość ostra), wrzucic pulpeciki, zagotować,



    smacznego

Komentarze do przepisu (1)

Docherro 05 lipca
Smaczna zupka:)
Składniki
  • na rosół: porcja rosołowa
  • marchewka, seler, por, sól, pieprz
  • na pulpety: mięso wp ok 60 dag
  • cebula
  • jajko
  • kasza manna 2 łyżki
  • sól, pieprz, sos sojowy
  • pomidory krojone 1 puszka
  • koncentrat pomidorowy
  • serek topiony 1 bloczek
  • oregano,
Składniki